Suroviny
- citrony 1
- chilli papričky 1
- mrkev 600 g
- kachní prsa 5
- hladkolistá petržel hrst
- olivový olej 2 PL
- třtinový cukr 50 g
- sůl
- pepř
Postup
- Olivový olej, cukr, špetku soli, šťávu z citronu dáme do misky a rozmícháme v emulzi. Poté přidáme na kostičky nakrájenou chilli papričku. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka o tloušťce 5 mm, vložíme do misky s emulzí a důkladně promícháme. Přendáme do menšího pekáčku a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 25 minut.
- Kůži kachních prsou nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Prsa položíme do rozpálené pánve kůží dolů. Snížíme teplotu a opékáme zvolna, dokud kůže nezezlátne. Otočíme a opečeme prsa i z druhé strany.
- Z každé strany to trvá asi 5 minut. Poté prsa vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a dáme dopéct dorůžova na 7–8 minut. Petržel pokrájíme nadrobno a posypeme s ní opečenou mrkev. Hotová prsa nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a servírujeme s opečenou mrkví.
Autor receptu: Denisa Vaňhová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!