Hummus
- cizrna (vařená) 500 g
- tahini 2 PL
- voda 70 ml
- olivový olej 120 ml
- drcený římský kmín 1 ML
- citronová šťáva 70 ml
- koriandr 1 hrst
- piniová semínka 1 hrst
- sůl
- pepř
Kuřecí shawarma
- kuřecí stehenní řízek 400 g
- bílý jogurt 200 ml
- skořice 1/2 ML
- sušený česnek 1/2 ML
- drcený římský kmín 1/2 ML
- kardamom 1/2 ML
- kurkuma 1/2 ML
- citronová kůra z 1/2 citronu
- sůl
- pepř
Dip
- česnek 1 stroužek
- okurka 10 cm
- bílý jogurt 200 ml
K podávání
- tortilla placka
- rajče
- ledový salát
- cibule
Postup
Hummus
- Uvařenou a okapanou cizrnu dáme do mixéru, přidáme zbytek ingrediencí a rozmixujeme na hladkou a nadýchanou pastu.
- Dochucujeme podle libosti soli, česnekem a citronovou šťávou.
Kuřecí shawarma
- Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Naložíme do směsí koření a necháme chvílí marinovat. Poté kuřecí maso zprudka a za stálého míchání orestujeme.
- Servírujeme s tortilla plackami, ledovým salátem a rajčaty s cibuli.
Autor receptu: Ondřej Mánek