Suroviny
- jelení hřbet
- olivový olej
- kořenová zelenina
- rajčatový protlak
- červené víno
- hovězí vývar
- citronová kůra
- citronová šťáva
- šípkový džem
- nové koření
- bobkový list
- cibule
- jalovec
- rozmarýn
- tymián
- sádlo
- špek
- cukr
- sůl
- pepř
Karlovarský knedlík
- rohlíky (nakrájené na kostičky)
- muškátový oříšek
- polohrubá mouka
- petrželka
- plnotučné mléko
- vejce
- sůl
- pepř
Postup
- Předem naložené a prošpikované maso zprudka opečeme na sádle ze všech stran. Vyjmeme a ve výpeku restujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a všechno koření a bylinky.
- Orestujeme, přidáme protlak, posléze zalijeme červeným vínem. Když se vyvaří alkohol, zalijeme vývarem, přidáme opečené maso a vložíme do trouby. Pečeme zhruba tři hodiny do změknutí masa.
- Pak dochutíme džemem, citronovou kůrou a šťávou, případně cukrem, solí a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou.
Karlovarský knedlík
- V míse smícháme rohlíky nakrájené na kostičky se žloutky, mlékem, solí, nasekanou petrželkou a muškátovým oříškem.
- Vyšleháme sníh, smícháme se směsí. Pomocí plátýnka vytvarujeme šišky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut.
Autor receptu: Nina Žďárková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!