Suroviny
- hrášek hrnek
- brokolice
- špenát
- brambory 2
- zeleninový vývar
- cibule
- smetana ke šlehání
- toustový chléb
- parmazán
- hrášek (na ozdobu)
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Na oleji si zpěníme cibulku. Hodíme do hrnce hrášek, brokolici a brambor nakrájený na kostičky, vše zalejeme vývarem. Osolíme, opepříme. Až bude zelenina měkká, rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a zalejeme šlehačkou.
- Mezitím si nakrájíme toustový chleba na kostičky a v troubě necháme na lžičce másla opéct dozlatova. Parmezán si nastrouháme a uděláme si menší kupky na plech a dáme do trouby zapéct. Na lžičce másla si orestujeme trošku hrášku na ozdobu.
Autor receptu: Kateřina Rušitovič