Suroviny
- vanilková zmrzlina
- maliny 2 hrnky
- máta
- šlehačka
- cukr 2 PL
Zmrzlina
- žloutek 4
- kravské mléko 200 ml
- smetana 1
- vanilkový lusk
- cukr krupice 100 g
Postup
- Do kastrůlku nalijeme cca půl hrnku vody, přidáme maliny, posypeme cukrem a povaříme.
- Na zmrzlinu přivedeme za stálého míchání k varu mléko se smetanou a vanilkovým luskem. Žloutky vyšleháme s cukrem, vlijeme do horké směsi a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Poté odstavíme, přelijeme do vhodné nádoby a přikryjeme fólií. Po vychladnutí 12 hodin mrazíme.
- Do pohárku dáme zmrzlinu, na to přidáme šlehačku, ozdobíme mátou, horké maliny dáme mimo do malé nádobky pro osobní přidávání dle chuti.
Autor receptu: Jaroslav Dvořák