Suroviny
- ananas
- řecký jogurt 400-500 g
- med 3-5 PL
- vlašské ořechy (nebo pekanové) 80-100 g
- mletá skořice špetka
- máslo (nebo olej na potření grilu)
Postup
Ananas oloupeme, zbavíme „oček“ a nakrájíme na kolečka nebo klínky. Ananas lehce potřeme směsí medu a citronové šťávy (volitelné). Předehřejeme gril na střední teplotu. Lehce potřeme rošt máslem nebo olejem, aby se ananas nepřichytil.
Grilujeme ananas cca 2–3 minuty z každé strany, až lehce zkaramelizuje a získá grilovací proužky.
Na každý talíř dáme 1–2 kusy grilovaného ananasu. Navrch přidáme kopeček řeckého jogurtu. Pokapeme medem, posypeme nasekanými ořechy a případně lehce poprášíme skořicí.
Můžeme doplnit mátou nebo pár kapkami limetky pro osvěžení.
Autor receptu: Zdeněk „Style“ Hrubý