Suroviny
- hovězí mleté maso 500 g
- cibule
- česnek
- rajský protlak
- byliny (bazalka, oregano, rozmarýn, tymián)
- mozzarella
- parmazán
- smetana 250 ml
- lasagne balení
- sůl
- pepř
Postup
- Zahřejeme jednu lžíci olivového oleje ve velkém hrnci na středně vysokou teplotu. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a restujeme do změknutí. Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezhnědne.
- Přidáme rajčatový protlak a bylinky, zamícháme. Natrháme lasagne na malé kousky a vložíme je do hrnce. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut. Až těstoviny změknou, přidáme smetanu a sýry.
- Necháme povařit na mírném ohni. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.
Autor receptu: Miroslav Matura