Suroviny
- Máslo (+ na vymazání) 240 g
- čokoláda 400 g
- vejce 6
- třtinový cukr 480 g
- hladká mouka 150 g
- kakao 30 g
- třešně (kandované)
- vlašské ořechy 90 g
- čokolada 50 g
Postup
- Vymažeme plech máslem (40 x 28 cm) a vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Poté dáme stranou. Rozmixujeme vejce a cukr dohladka. Nalijeme do nich rozpuštěnou čokoládu a jemně rozmícháme. Za stálého míchání přidáme mouku a kakao.
- Nakonec přidáme zbylou čokoládu, ořechy a kandované třešně. Promícháme a nalijeme na plech. Pečeme cca 30 minut, dokud není při píchnutí špejlí do těsta špejle čistá. Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou.
Autor receptu: Petr Gebauer