Snežanka
- česnek 2 stroužky
- řecký jogurt 1 kg
- kopr
- salátová okurka 1 velká
- vlašské ořechy hrst
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Do mísy nakrájíme okurky na jemné kousky či nastrouháme na malé nudličky. Přidáme jogurt, nastrouháme 2 stroužky česneku, kopr, špetku soli a pepře.
- Promícháme a sněžanka je hotová. Servíruje se zakápnutá olivovým olejem a posypaná vlašskými ořechy.
- Tradiční pomazánku z lilků, pečené papriky a ljutenicu podáváme s nakrájeným balkánským sýrem.
Autor receptu: Aneta Christovová
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                         
                                     
                                     
                                            
                                                                                         
                                            
                                                                                         
                                            
                                                                                         
                                                                             
                                                                             
                                                                             
         
     
     
     
     
     
     
     
    