Pařížský salát
- šunka 150 g
- hrášek
- šalotka
- worcesterová omáčka
- majonéza
- kyselé okurky
- moučkový cukr špetka
Postup
Domácí veka
Pokud máme pekárnu, všechny ingredience dáme do pekárny a nastavíme příslušný program. Pokud pekárnu nemáme, zaděláme si kvásek – teplé mléko + trocha cukru + droždí – a dáme na teplé místo.
Jak se začnou tvořit bublinky, přidáme do mísy k ostatním ingrediencím a pracujeme tak dlouho, než vznikne hladké těsto. Potom necháme kynout na teplém místě.
Asi po hodině je nakynuto, vytvarujeme dvě nohavice vek. Znovu necháme nakynout. Až veky zdvojnásobí objem, potřeme je vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C, než zezlátnou.
Pařížský salát
Šunku si nakrájíme na tenké proužky, přidáme šalotku najemno a okurky.
Směs smícháme s majonézou, worcesterem, hráškem a troškou cukru dle chuti. Salát dáme vychladit.
Autorka receptu: Dominika Slavíčková