Suroviny
- máslové sušenky 150 g
- rozpuštěné máslo 70 g
- mascarpone 400 g
- smetana ke šlehání 220 ml
- cukr krystal 50 g
- ztužovač šlehačky 1 balíček
- mražené maliny
Postup
Rozdrtíme sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem, natlačíme do formy a dáme chladit. Ušleháme smetanu se ztužovačem/želatinou. V jiné míse smícháme mascarpone, smetanový sýr a cukr, pak do toho opatrně vmícháme šlehačku.
Nalijeme na korpus a uhladíme. Necháme alespoň 1,5 hodiny v lednici nebo 30–40 minut v mrazáku a pak přesuneme do lednice.
Do kastrůlku dáme 200 g malin (čerstvé nebo mražené) a 1–2 lžíce cukru. Zahříváme pár minut, až se maliny rozvaří. Propasírujeme přes sítko, aby nezůstala semínka. Necháme vychladnout.
Autor receptu: Ivan Straka