Suroviny
- červená řepa (předvařená) 4 bulvy
- olivový olej 100 ml
- med 2 PL
- třtinový cukr 1 PL
- bílý vinný ocet 2 PL
- pomerančový džus 3 PL
- sójová omáčka 1 PL
- kozí sýr 150 g
- piniové oříšky
- tymián (čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup
- Očištěnou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a dáme na talíř. Připravíme si marinádu. Do malého kastrůlku dáme dvě polévkové lžíce bílého vinného octu, přidáme sůl a jednou polévkovou lžicí třtinového cukru, zahřejeme.
- Až se cukr rozpustí, přidáme dvě polévkové lžíce medu, pepř, 100 ml olivového oleje, tři polévkové lžíce pomerančového džusu, jednu polévkovou lžíci sójové omáčky, čerstvý tymián a vše důkladně promícháme. Nakrájenou řepu naložíme do marinády minimálně na 12 hodin.
- Poté řepu podáváme s čerstvým kozím sýrem, vše posypané piniovými oříšky.
Autor receptu: Jan Žampa
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!