Suroviny
- kuřecí stehenní řízek 750 g
- citronová šťáva 40 g
- mletá sladká červená paprika 1 PL
- kari koření dle chuti
- mletá skořice dle chuti
- česnekový prášek 1/4 ML
- šalotka 2
- česnek 2 stroužky
- zázvor 2-3 cm
- máslo 50 g
- rajčatová omáčka 150 g
- rajský protlak 50 g
- hnědý cukr 30 g
- mandlová pasta
- koriandr 1-2 PL
- mango
- sůl
- pepř
Postup
Marinované kuřecí maso
Do mísy přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, papriku, kari, skořici a česnek.
Důkladně promícháme s masem a necháme marinovat alespoň 30 minut nebo přes noc v lednici.
Omáčka
Vložíme šalotku, česnek, zázvor a máslo do mixovací nádoby a poté sekáme 3 sekund na rychlost 5. Stěrkou setřeme dolů do mixovací nádoby a poté restujeme 6 min (120 °C, rychlost 1).
Přidáme rajčatovou omáčku, rajčatový protlak, hnědý cukr, kari, sůl, pepř, mandlovou pastu, vodu a kuře s marinádou a poté vaříme 15 min na 120 °C. Přendáme do misky a posypeme nasekaným koriandrem.
Autorka receptu: Dana Leitner