Suroviny
- šalotka 4-5
- sušená rajčata (v oleji) 4-5
- česnek 1 stroužek
- máslo
- olej (z rajčat)
- balzamikový ocet 2 PL
- sladká chilli omáčka 2 PL
- červené suché víno 50 ml
- sůl
- pepř
- bageta
Postup
- Bagety nakrájíme na cca dvoucentimetrové plátky. Pokapeme je olejem z rajčat a opečeme. Do pánve po bagetách přidáme máslo a lžíci oleje z rajčat.
- Šalotky oloupeme a překrájíme na poloviny. Dáme je do pánve s rozehřátým máslem a oloupaným celým stroužkem česneku. Restujeme je z obou stran asi 4–5 minut do poloměkka.
- Přidáme ocet, chilli omáčku, sůl, nakrájená rajčata a necháme omáčku zhoustnout. Zalijeme vínem a opět zredukujeme. Pánev často prohazujeme, aby se vše obalilo.
- Nakonec dochutíme pepřem, případně solí a podáváme na připravených opečených bagetách. Můžeme posypat hoblinkami parmazánu, ale není to nutné.
Autor receptu: Tomáš Brunclík