Suroviny
- hovězí flank steak
- loupaná rajčata (sekaná) 200 ml
- rajče (čerstvé)
- olivový olej 1 PL
- teriyaki omáčka
- sójová omáčka 2 PL
- česnek 2 stroužky
- zázvor 50 g
- koriandr
- petrželka
- škrobová moučka 1 PL
- med 3 PL
- sůl
- pepř
Postup
Příprava Teriyaki omáčky
- Nakrájíme najemno 2 stroužky česneku a cca 50 g čerstvého zázvoru a orestujeme na polévkové lžíci olivového oleje, přidáme 2 cl sójové omáčky, 2 polévkové lžíce medu a povaříme cca 10 minut.
- Po provaření přidáme polévkovou lžíci škrobu a necháme lehce provařit, dokud nám omáčka krásně nezhoustne.
Maso
- Flank steak neboli pupek si nasolíme a lehce opepříme a necháme na rozpáleném grilu z každé strany cca 6–8 minut. Chvíli před koncem grilování cca po 4–5 minutách maso potřeme teriyaki omáčkou a grilujeme ještě cca 1–2 minuty. Maso poté sundáme z grilu a necháme odpočinout. Ideální je, když je maso udělané medium.
- Bagetu si nakrájíme, potřeme zlehka olivovým olejem a chvíli opečeme na grilu.
- Než se bageta opeče, tak si smícháme 200 ml sekaných a loupaných rajčat se 2 polévkovými lžícemi sójové omáčky, přidáme 1 polévkovou lžíci medu, osolíme, opepříme a přidáme nasekané lístky petrželky a zamícháme.
- Podáváme rozpečenou bagetu potřenou rajčatovou směsí, na tom položené plátky hovězího masa s teriyaki omáčkou, ozdobené koriandrem.
Autor receptu: Miroslav Vojtek
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!