Suroviny
- ciabatta 5 plátků
- rajče 300 g
- šalotka 2
- česnek 2 stroužky
- parmská šunka 100 g
- rukola 50 g
- parmazán 50 g
- extra virgin olivový olej 2 PL
- balzamikový ocet 1 PL
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Rajčata omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme je na malé kostičky. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme nebo nasekáme nadrobno. V míse smícháme rajčata, šalotky a česnek.
- Přidáme 2 lžíce extra panenského olivového oleje a 1 lžíci balzamikového octa. Osolíme a opepříme podle chuti. Směs necháme odležet cca 10 minut, aby se chutě propojily. Plátky ciabatty nebo bagety potřeme olivovým olejem z obou stran.
- Na suché pánvi nebo v troubě opečeme plátky dozlatova (cca 2 minuty z každé strany). Na opečené plátky chleba naneseme vrstvu připravené směsi z rajčat, šalotek a česneku. Na směs položíme plátek parmské šunky. Přidáme několik lístků rukoly.
- Posypeme hoblinkami nebo strouhaným parmazánem. Na konec bruschetty pokapeme trochou balzamikového octa nebo balzamikové redukce.
Autor receptu: Martin Hesoun
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!