Postup
- prosciutto crudo 200 g
- mandarinka 1 kus
- majonéza 500 ml
- kečup 1 polévková lžíce
- olivový olej
- worchestrová omáčka 0.5 kávová lžička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Dle vlastní fantazie vše nakrájíme a poskládáme na dezertní talíř, pokapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou. Krevetový koktejl s mandarinkami
Ingredience: 400 g malých předvařených krevetek 1 malá konzerva mandarinek 500 ml majonézy 1 polévková lžíce sladkého kečupu 1 citron ½ kávové lžičky worcesteru sůl, bílý pepř
Na ozdobu: cherry rajčata hlávkový salát petrželka čerstvá červená paprika 5 trojúhelníčků toustového chleba
postup: Asi litr mírně osolené vody uvedeme do varu a vymačkáme do ní půlku citronu. Do vroucí vody vložíme opláchnuté krevety a necháme asi 10 minut povařit. Scedíme a necháme okapat. Krevetky přendáme do misky a přidáme k nim mandarinky. Dle chuti osolíme, přidáme bílý pepř, kečup, worcester a majonézu. Vše promícháme a dáme vychladit.
Do koktejlových sklenic položíme list hlávkového salátu, navršíme krevetovou směs a ozdobíme čtvrtinkami cherry rajčat, tenkým plátkem papriky, petrželkou a opečeným trojúhelníčkem toustového chleba. Na okraj vložíme půlměsíček limetky a citronu.
Předkrmy
Prosciutto crudo, cantaloupe a mozzarella
Ingredience:
- 200 g prosciutto crudo
- 1 cantaloupe
- 1 žlutý meloun
- 200 g mozzarelly
- olivový olej
- sušená bazalka