Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Slaná granola

Moje hodnocení
2x

Klasickou granolu určitě znáte, ale většina z vás si ji nejspíš přisype do jogurtu. Pokud ale preferujete slané snídaně, můžete zkusit slanou granolu! Jde stejně tak do jogurtu jako ta sladká, ale navíc ji můžete použít na posypání husté polévky, jako posypku na salát nebo třeba jen jako chuťovku k filmu.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • neloupané mandle 50 g
  • vlašské ořechy 50 g
  • lískové ořechy 50 g
  • ovesné vločky 100 g
  • dýňová semínka 20 g
  • slunečnicová semínka 20 g
  • sušená rajčata (ne v oleji) 4 ks
  • strouhaný parmazán 4 lžíce
  • větší špetka soli
  • sušená bazalka 1/2 lžičky
  • olej 1 lžíce
  • balzamikový ocet 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Mandle, vlašské a lískové ořechy nasekejte na prkénku nožem nahrubo.
  2. Nasekané ořechy dejte do misky, přisypte k nim vločky, dýňová semínka a i ta slunečnicová.
  3. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky a přihoďte je k ořechům.
  4. Ke směsi nasypte parmazán, osolte, přidejte bazalku, olej a balzamikový ocet.
  5. Všechny suroviny v misce promíchejte, aby se chutě promísily.
  6. Předehřejte si troubu na 180 °C, granolu nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10–15 minut, až směs začne zlátnout.
  7. Hotovou granolu nechte vychladnout a potom skladujte v uzavíratelné sklenici v chladu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty