návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Slaná granola

do 30 minut
Slaná granola
Autor: S vášní pro jídlo Slaná granola
Klasickou granolu určitě znáte, ale většina z vás si ji nejspíš přisype do jogurtu. Pokud ale preferujete slané snídaně, můžete zkusit slanou granolu! Jde stejně tak do jogurtu jako ta sladká, ale navíc ji můžete použít na posypání husté polévky, jako posypku na salát nebo třeba jen jako chuťovku k filmu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mandle, vlašské a lískové ořechy nasekejte na prkénku nožem nahrubo.
  2. Nasekané ořechy dejte do misky, přisypte k nim vločky, dýňová semínka a i ta slunečnicová.
  3. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky a přihoďte je k ořechům.
  4. Ke směsi nasypte parmazán, osolte, přidejte bazalku, olej a balzamikový ocet.
  5. Všechny suroviny v misce promíchejte, aby se chutě promísily.
  6. Předehřejte si troubu na 180 °C, granolu nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10–15 minut, až směs začne zlátnout.
  7. Hotovou granolu nechte vychladnout a potom skladujte v uzavíratelné sklenici v chladu.
Reklama
Slaná granola
Autor: S vášní pro jídlo Slaná granola

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama