Slaná granola
Zdroj: S vášní pro jídlo
Slaná granola
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Klasickou granolu určitě znáte, ale většina z vás si ji nejspíš přisype do jogurtu. Pokud ale preferujete slané snídaně, můžete zkusit slanou granolu! Jde stejně tak do jogurtu jako ta sladká, ale navíc ji můžete použít na posypání husté polévky, jako posypku na salát nebo třeba jen jako chuťovku k filmu.
Postup přípravy
-
Mandle, vlašské a lískové ořechy nasekejte na prkénku nožem nahrubo.
-
Nasekané ořechy dejte do misky, přisypte k nim vločky, dýňová semínka a i ta slunečnicová.
-
Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky a přihoďte je k ořechům.
-
Ke směsi nasypte parmazán, osolte, přidejte bazalku, olej a balzamikový ocet.
-
Všechny suroviny v misce promíchejte, aby se chutě promísily.
-
Předehřejte si troubu na 180 °C, granolu nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10–15 minut, až směs začne zlátnout.
-
Hotovou granolu nechte vychladnout a potom skladujte v uzavíratelné sklenici v chladu.
Slaná granola 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Slaná granola 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo