Rychlé vegetariánské kari Mung Dahl
Zdroj: isifa.com
Rychlé vegetariánské kari Mung Dahl
Zdroj:
isifa.com
Postup přípravy
-
Do pánve se silným dnem nasypete fazole (mung dahl), přidejte 3 hrnky vody a přiveďte do varu. Snižte teplotu, nechte pobublávat asi 30 minut, dokud boby nebudou měkké a popraskané. V případě potřeby dolijte vodou.
-
Rozpalte ghí nebo olej na pánvi a usmažte nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova.
-
Přidejte prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný zázvor, chilli papričky zbavené jadýrek a najemno nasekaná hořčičná semínka a smažte za stálého míchání asi minutu. Když hořčičná semínka začnou praskat, vmíchejte curry lístky, kurkumu, římský kmín, koriandr a za stálého míchání vařte další minutu nebo dvě (dokud směs nezačne vonět).
-
Do vařící dahlové směsi vmíchejte cibulku se směsí koření.
-
Přidejte špenátové lístky, dobře promíchejte a vařte další 2 minuty, dokud špenát nebude jasně zelený.
-
Dochuťte čerstvou citronovou šťávou, solí a pepřem.
-
Podávejte horké s dušenou basmati rýží.
Rychlé vegetariánské kari Mung Dahlii
Zdroj: isifa.com
Rychlé vegetariánské kari Mung Dahlii
Zdroj:
isifa.com