Martina Čerňanská

Rychlé vegetariánské kari mung dahl

Moje hodnocení
18x

Jednoduché indické kari z mungo fazolí vás potěší hřejivou oříškovou chutí a příjemnou strukturou. V obchodech se zdravou výživou nebo v indických speciálkách najdete hlavní surovinu i většinu koření.

2 porce
60 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do pánve se silným dnem nasypete fazole (mung dahl), přidejte 3 hrnky vody a přiveďte do varu. Snižte teplotu, nechte pobublávat asi 30 minut, dokud boby nebudou měkké a popraskané. V případě potřeby dolijte vodou.
  2. Rozpalte ghí nebo olej na pánvi a usmažte nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný zázvor, chilli papričky zbavené jadýrek a najemno nasekaná hořčičná semínka a smažte za stálého míchání asi minutu. Když hořčičná semínka začnou praskat, vmíchejte curry lístky, kurkumu, římský kmín, koriandr a za stálého míchání vařte další minutu nebo dvě (dokud směs nezačne vonět).
  4. Do vařící dahlové směsi vmíchejte cibulku se směsí koření.
  5. Přidejte špenátové lístky, dobře promíchejte a vařte další 2 minuty, dokud špenát nebude jasně zelený.
  6. Dochuťte čerstvou citronovou šťávou, solí a pepřem.
  7. Podávejte horké s dušenou basmati rýží.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty