Jamie Oliver

Penne Carbonara s cuketami podle Jamieho

Moje hodnocení
35x

Carbonara je klasická omáčka na těstoviny se smetanou, slaninou a parmezánem. Zkuste její letní verzi obohacenou o křupavé cuketky a voňavý tymián. Můžete ji udělat i s jiným druhem těstovin, ale italské „mammas“ mi řekly, že penne jsou jediné originální (a kdo by se s nimi hádal?).

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci dejte vařit těstoviny v osolené vodě tak, aby byly al dente, tedy na skus.
  2. Mezitím rozkrojte cukety podélně napůl, pokud jsou větší tak na čtvrtiny. Odstraňte vnitřní části se semínky a cukety nakrájejte šikmo na půlkolečka. Měly by mít zhruba stejnou velikost a tvar jako penne.
  3. Do mísy dejte vaječné žloutky, přidejte smetanu a jednu plnou hrst strouhaného parmezánu a vše prošlehejte vidličkou. Lehce osolte a opepřete a dejte prozatím stranou.
  4. Rozpalte tu největší pánev, co doma máte. Vlijte trochu olivového oleje a osmažte na něm pancettu nebo slaninu nakrájenou na proužky, dokud nebude křupavá a dozlatova opečená. Přidejte nakrájenou cuketu a čerstvě namletý pepř, s kterým nemusíte šetřit. Zasypte obranými a nasekanými lístky tymiánu a vše dohromady restujte, až cuketa mírně změkne a lehce zezlátne.
  5. Teď nastane ta podstatná chvíle. Musíte pracovat rychle nebo místo krémové omáčky budete mít sražená míchaná vejce. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijte je, ale schovejte si trochu vody v níž se vařily. Těstoviny vsypte do pánve k cuketám a pánev odstavte z ohně! Vlijte schovanou vodu z těstovin a připravenou směs z vajec a smetany. Rychle promíchejte, už žádné vaření! Můžete maximálně přidat ještě trochu vody z těstovin, abyste dosáhli lesklé a krémové omáčky.
  6. Na nic nečekejte a ihned podávejte zasypané zbylým parmezánem.

Tento recept je z televizní série a kuchařské knihy Jamie vaří doma.

www.JamieOliver.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jamie Oliver

7krát jinak Jamie Oliver

Ještě více jednoduchosti, ještě více chuti. Ve své nejnovější knize s podtitulem Snadné nápady z vašich oblíbených surovin věnuje Jamie pozornost 18 nejčastěji používaným surovinám a představuje je ve zcela novém světle ve 120 receptech. Maximum chuti a minimum úsilí je další sympatická mantra, kterou se Jamie při vymýšlení receptů řídil. Jen tak zařadíte novinky do svého repertoáru, jen tak budete vařit každý den. Vybrat si můžete z rychlovek, bezpracných pokrmů z jednoho hrnce, z jídel pro jednoho i velkou rodinu. Jamie myslí na všechny možné situace a nabízí velmi okouzlující a lahodné řešení. A pokud by vám nestačila papírová kniha, můžete shlédnout i jeho kuchařskou show v televizi.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty