Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- česnek (rozdrcený) 4 stroužky
- kuřecí vývar 2 hrnky
- mléko 1 hrnek
- máslo 2 lžíce
- těstoviny (fettuccine) 300 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý )
- strouhaný parmazán 1/4 hrnku
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
Postup přípravy
- V hluboké pánvi rozpalte olivový olej na středním plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání restujte, až se rozvoní – trvá to 1–2 minuty.
- Do pánve přidejte kuřecí vývar, mléko, máslo a těstoviny. Vše dochuťte solí a pepřem.
- Přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, dokud nebudou fettuccine uvařené al dente. Trvá to 15–20 minut, podle zvoleného druhu. Poté k těstovinám vmíchejte parmazán. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu mléka.
- Servírujte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.