Najděte si recept
Na co máte chuť?

Farmářova sekaná s vejci
Sekaná jde dělat na mnoho způsobů. Tentokrát pro vás máme variantu mletého masa zabalenou do listového těsta.
do 2 hodin
10 porcí
Suroviny (10 porcí)
- střední vejce 4 ks
- mleté maso 500 g
- velké jablko 1 ks
- petrželka 1 svazek
- Zakysaná smetana 2 lžíce
- kremžská horčice 1 lžíce
- Strouhanka 80 g
- voňavý sýr (čedar, ementál) 50 g
- Listové těsto 300 g
- Sůl
- Pepř
- kmín
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu rozehřejte na teplotu 200 °C. Tři vejce uvařte naměkko (4 minuty). Přendejte je do studené vody a nechte zchladnout. Poté vejce opatrně oloupejte.
- Maso vložte do mísy, oloupané a jádřince zbavené jablko nastrouhejte nahrubo k masu, přidejte nasekanou petrželku, smetanu, hořčici, strouhanku i nastrouhaný sýr. Lehce osolte a opepřete. Pozor, sýr i hořčice maso také ochutí! Vše dobře promíchejte.
- Z těsta vyválejte obdélníkový plát silný 0,5 cm o velikosti asi 30 x 45 cm. Doprostřed těsta rozložte polovinu masa a okraje potřete posledním vajíčkem rozšlehaným vidličkou.
- Na maso naskládejte podélně za sebou vejce a přes ně rukou vytvarujte zbylou masovou směs do válečku. Konce těsta přeložte přes maso. Nahoře, v místě spoje, těsto asi centimetr zahněte a přebývající kraje přehněte pod sekanou. Těsto potřete vajíčkem, několikrát ho propíchněte a posypte hrubou solí a kmínem.
- Pečte v troubě asi 55 minut. Před podáváním nechte sekanou asi 15 minut odpočinout a poté sekanou nakrájejte na plátky.