reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Farmářova sekaná s vejci
Autor: archiv Gurmet Farmářova sekaná s vejci

Farmářova sekaná s vejci

Hodnoceno: 0x
Sekaná jde dělat na mnoho způsobů. Tentokrát pro vás máme variantu mletého masa zabalenou do listového těsta.
do 2 hodin
10 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na teplotu 200 °C. Tři vejce uvařte naměkko (4 minuty). Přendejte je do studené vody a nechte zchladnout. Poté vejce opatrně oloupejte.
  2. Maso vložte do mísy, oloupané a jádřince zbavené jablko nastrouhejte nahrubo k masu, přidejte nasekanou petrželku, smetanu, hořčici, strouhanku i nastrouhaný sýr. Lehce osolte a opepřete. Pozor, sýr i hořčice maso také ochutí! Vše dobře promíchejte.
  3. Z těsta vyválejte obdélníkový plát silný 0,5 cm o velikosti asi 30 x 45 cm. Doprostřed těsta rozložte polovinu masa a okraje potřete posledním vajíčkem rozšlehaným vidličkou.
  4. Na maso naskládejte podélně za sebou vejce a přes ně rukou vytvarujte zbylou masovou směs do válečku. Konce těsta přeložte přes maso. Nahoře, v místě spoje, těsto asi centimetr zahněte a přebývající kraje přehněte pod sekanou. Těsto potřete vajíčkem, několikrát ho propíchněte a posypte hrubou solí a kmínem.
  5. Pečte v troubě asi 55 minut. Před podáváním nechte sekanou asi 15 minut odpočinout a poté sekanou nakrájejte na plátky.

reklama

Související témata: Hlavní jídla