Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborová polévka s hráškem
Krémové husté polévky jsou v zimě prakticky nutností. Na bramborovou polévku s hráškem stačí pár surovin a výsledek je báječný.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- středně velké brambory 4 ks
- Vývar 1 l
- mražený hrášek 450 g
- Máslo 1 lžíce
- středně velká cibule 2 ks
- mletý muškátový květ
- nakrájená pažitka nebo hrachové výhonky
- toustový chléb 4 ks
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a propláchněte studenou vodou. Dejte je do hrnce, osolte a zalijte horkým vývarem (nebo vodou). Přidejte hrášek, přiveďte k varu a pomalu nechte probublávat 15 minut.
- Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmahněte oloupanou cibuli nakrájenou na osminky.
- Hotovou polévka rozmixujte, přidejte většinu osmažené cibule a ještě pomalu vařte asi 5 minut. Okořeňte namletým muškátovým květem. Jednotlivé porce posypte zbylou cibulkou a pažitkou. Toustové chleby nakrájejte na hranolky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm, nasucho je opečte a podávejte s polévkou.
Bramborová polévka s hráškem, foto: Gurmet