Tartare di tonno
- čabajka 1 dávka
Head
- rajče 2 kusy
- pepř 1 dávka
Předkrmy
- sůl
- olivový olej lžíce
Tartare di tonno
- rajče 2
- olivový olej 2 lžíce
- citron
- sůl
- petržel
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na plátky, na ně položíme na plátky nakrájenou mozzarellu, pokrájené avokádo, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvou bazalkou. Teplota: 0 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: italskáDoba přípravy: 1–30 minutRecipe category: bez vaření/ chlazení/ předkrm/ salát Tartare di tonnoNa tataráček z tuňáka Lucie koupila ty nejlepší suroviny, čerstvého tuňáka a velké kaparyIngredience:500 g čerstvého tuňáka 1 lžíce kvalitních oliv 1 lžíce kaparů 2 rajčata 2 lžíce olivového oleje extra virgin půl citronu sůl, pepř hrst petrželové natě Předkrmy:Trecolora
postup:Rajčata nakrájíme na plátky, na ně položíme na plátky nakrájenou mozzarellu, pokrájené avokádo, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvou bazalkou. Tartare di tonno
500 g čerstvého tuňáka
1 lžíce kvalitních oliv
1 lžíce kaparů
2 rajčata
2 lžíce olivového oleje extra virgin
půl citronu
sůl, pepř
hrst petrželové natě
postup:
Tuňáka nakrájíme na drobné kostičky, zbytek surovin nasekáme na malé kousky (kromě citronu). Vše promícháme, vymačkáme šťávu z půlky citronu, přidáme trošku kvalitního olivového oleje, opepříme a osolíme, necháme chvíli odležet, aby se propojily chuti. Podáváme s bílým pečivem, nejlépe s toasty.
Předkrmy:
Trecolora
V barvě italské trikolóry je tato obměna tradičního salátu caprese. Kromě zelené bazalky Lucka přidala i zelené avokádo
Ingredience:
rajčata
1 velká mozzarella
1–2 zralá avokáda
sůl, pepř
panenský olivový olej
snítky čerstvé bazalky