Kachní prso očistíme, kůži prokrájíme a dochutíme solí a pepřem. Kachní prso zprudka opečeme, pouze ze strany kde je kůže. Poté vložíme do vákuovacího sáčku a vaříme v sousvide na 65 stupňů 2 hodiny.
Bulgur propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme v hovězím vývaru do měkka .
Zvlášť v hrnci, na másle opečeme na jemno nakrájenou šalotku. Přidáme nasekané kopřivy poté i uvařený bulgur, dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem.
Oloupanou šalotku vlažíme na plech, který j vysypaný centimetrovou vrtsvou solí, plech s šalotkou vložíme do trouby a pečeme na 160 stupňů 30 min. Poté šalotku podélně rozpůlíme a konce zakrojíme. Vedle si uděláme směs z odkrojků šalotky, másla, strouhanky a bylinek (tymián).Směs promícháme a lžící naneseme na rozpůlené šalotky, které ještě krátce zapečeme, společně se směsí na 180 stupňů 8 min.
V hrnci si uděláme tmavý základ z cibule, poté zaprášíme moukou, zalijeme kachním fondem a červeným vínem. Přidáme dva květy ibišku. Omáčku svaříme na polovinu aby měla dostatečnou sílu. Na konec přecedíme přes jemný cedník a servírujeme.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.