Head
- římský kmín 2 čpetky
Head
- černý pepř 1 špetka
- olivový olej
Už v sobotu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!
Odkaz
Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!
Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.
Postup přípravy
V hmoždíři rozdrťte semínka římského kmínu a kávová zrnka. Koření přesypejte do misky, přidejte zbylé ingredience na marinádu a vše promíchejte.
Steaky z hovězí svíčkové zlehka potřete olivovým olejem a rovnoměrně ji potřete kávovou marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
Zatímco maso odpočívá, připravte si karotku. V troše vodě ji uvařte téměř doměkka, počítejte přibližně 8 minut. Když je hotová, vodu slejte a karotky dejte stranou.
V silnostěnné pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm karotky. Přidejte cukr, sůl a pepř. Zalejte pomerančovým džusem, promíchejte a nechte povařit asi 7 minut, dokud se džus neodpaří a karotka nezměkne. Karotky se musí v omáčce kompletně obalit. Sundejte je z plotny a uložte je na teplé místo.
Silnostěnnou nebo grilovací pánev lehce potřete olejem a pořádně ji rozpalte. Vložte do ní steaky a zprudka je opečte. Počítejte 2 minuty z každé strany pro stupeň propečení medium rare, 4 minuty opékání zajistí stupeň propečení medium. Hotové steaky vyndejte, odložte na prkénko a nechte je 3 minuty odpočívat.
Poté maso rozdělte na talíře a servírujte s glazírovanou mrkví, ke které těsně před podáváním přidejte nasekané petrželové lístky.