Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pomazánka z pečených paprik

4 porce
do 1 hodiny
Pomazánka z pečených paprik
Pomazánka z pečených paprik Autor: FOODLOVER.CZ
Pokud chystáte občerstvení na oslavu nebo prostě jen chcete připravit něco dobrého k vínu na večer a dochází vám inspirace, zkuste letní pomazánku z pečených paprik. Je svěží, neokoukaná, zdravá a moc dobrá.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Z paprik odstraňte stopky a jádřince a každý kus rozdělte na čtyři měsíčky. Kusy papriky lehce potřete prsty olivovým olejem, dejte do zapékací mísy (slupkou nahoru) vyložené papírem na pečení a dejte grilovat do trouby vyhřáté asi na 230 °C. Grilujte (kdo nemá funkci grilu, tak jen peče) asi 15 minut – papriky vyndejte přesně ve chvíli, kdy na povrchu se objeví černé puchýřky. Ničeho se nelekejte, základem je, aby slupka papriky trochu zčernala a začala se hezky a sama odlupovat.
  2. Horké papriky přendejte do mísy a tu přetáhněte potravinovou fólií, aby se papriky zapařily. Nechte trochu zchladnout a nožíkem oloupejte slupku. Občas to může jít trochu špatně, zvlášť u té části, kde paprika byla spojena se stopkou, tak se obrňte trpělivostí. 
  3. Oloupané papriky nasekejte na jemno, smíchejte s rozdroleným sýrem feta a posekanou petrželkou. Přidejte lžičku olivového oleje, zakápněte pár kapkami citronu a nakonec ještě jemně dochuťte vinným octem. 
  4. Pomazánku nechte přes noc v lednici proležet, chutná mnohem lépe druhý den, až se chutě v chladu spojí.
Reklama

Prima tip: Pomazánku můžete namazat na celozrnné jednohubky a nebo podávat jen tak k masu a opečené bagetce.

Foodlover

Kdo je FoodLover.cz?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog Foodlover.cz vznikl z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci. Psalo se léto roku 2012 a já se v bambusové chatičce na ostrově Koh Lanta v Thajsku ze samé zahálky po dlouhých úvahách definitivně rozhodla, že začnu psát blog o jídle, zakoupila z iPhonu jen zázrakem volnou doménu a začala svým blogováním naprosto žít.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama