Suroviny
- strouhanka
- mleté telecí maso 1500 g
- rajčata 4 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- mrkev 1 ks
- vejce 1 ks
- parmazán 100 g
- bazalka 1 hrst
- sůl 1 špetka
- citronová kůra (z jednoho citronu)
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej
Postup přípravy
- Ve vodě 20 minut povařte celá rajčata, jarní cibulku a řapíkatý celer.
- Mezitím smíchejte telecí maso s vejcem a strouhaným parmezánem (podle chuti). Zakápněte olejem a dochuťte citronovou strouhanou kůrou a špetkou soli. Na závěr přidejte nasekanou petrželku. Směs promíchejte, vypracujte z ní pevnou hmotu a rozdělte na dvě šišky. Ty obalte ve strouhance a orestujte na olivovém oleji dokřupava.
- Vařenou zeleninu přendejte do pasírky a propasírujte. Dochuťte olivovým olejem a solí.
- Sekanou servírujte se zeleninovou omáčkou a s pár lístky bazalky.