Suroviny
- olivový olej 45 ml
- hovězí koleno 6 plátků
- morková kost 5 ks
- cibule 2 ks
- pórek 2 ks
- mrkev 3 ks
- řapíkatý celer 3 řapíky
- brambory (nastrouhané) 2 ks
- celer 1 bulva
- bylinky (bouquet garni)
- petrželka
- tymián pár snítek
- bobkový list 1 ks
- čerstvě namletý pepř 5 g
- vývar (ideálně domácí) 2 l
- kroupy 150 g
Postup přípravy
- V hrnci opečte maso ne oleji do hněda. Vyndejte maso a na stejném, oleji osmažte nasekanou cibuli, mrkev a celer, až bude vše lesklé.
- Vraťte maso a kosti do hrnce, přidejte zbylé ingredience kromě krup, uveďte do varu a na mírném ohni vařte 1 hodinu. Poté do polévky vmíchejte kroupy a vařte ještě půl hodiny.
- Osolte a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.