Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- mleté maso 500 g
- cibule ( nakrájená na kostičky) 1 ks
- žlutá paprika (nakrájená kostičky) 1/2 ks
- zelená paprika (nakrájená na kostičky) 1/2 ks
- česnek ( jemně nasekaný) 2 stroužky
- krájená rajčata (konzervovaná) 1 plechovka (400 g)
- rajčatové pyré 1 malá plechovka
- vývar 1 litr
- bylinky 1 hrst
- čerstvě namletý pepř 1 hrnek
- sůl
- sýr na strouhání
- rýže
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a osmažte na něm mleté maso. Během smažení ho drťte a oddělujte vařečkou. Až bude osmažené dohněda, vyjměte ho a dejte stranou.
- Do hrnce přidejte zbylý olej a až se rozehřeje, smažte na něm cibuli a papriku asi 3 minuty. Vmíchejte česnek, smažte asi půl minuty, pak přidejte rajčata, pyré, vývar, bylinky a osmažené maso. Polévku osolte, opepřete a na mírném varu vařte asi 30 minut.
- Mezitím uvařte rýži a nakonec ji vmíchejte do polévky. Podávejte ji případně posypanou sýrem a s čerstvou zelenou petrželkou.