Suroviny
- hřebíček 15 ks
- celá skořice 3 svitky
- badyán 6 hvězdiček
- voda 200 ml
- med 6 lžic
- červené víno 1 litr
- ovoce (pomeranč, mandarinka nebo jablko k podávání)
Postup přípravy
- Koření zalijte v hrnci vodou. Pozvolna přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat, občas promíchejte.
- Vmíchejte med a přilijte víno. Pomalu zahřívejte, až bude víno horké, ale nebude vřít. Jakmile se objeví malé bublinky, hrnec odstavce.
- Víno přeceďte do hrnků a podávejte s pokrájeným ovocem.
Poctivý vánoční svařák z červeného vína s voňavým kořením Zdroj: Moje vzpomínky na neděli
Vyzkoušejte i další horké nápoje s alkoholem i bez