Moje vzpomínky na neděli

Poctivý vánoční svařák z červeného vína s voňavým kořením

Moje hodnocení
5x

Jakmile se chlad začne dobývat pod kabát, světla ubývá a večer nastává čím dál dřív, blíží se Advent a s ním i sezona svařáku. Horké svařené kořeněné víno se dříve podávalo jako medicína a jistou výjimečnost si ponechalo dodnes.

4 porce
20 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Koření zalijte v hrnci vodou. Pozvolna přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat, občas promíchejte.
  2. Vmíchejte med a přilijte víno. Pomalu zahřívejte, až bude víno horké, ale nebude vřít. Jakmile se objeví malé bublinky, hrnec odstavce.
  3. Víno přeceďte do hrnků a podávejte s pokrájeným ovocem.

Vyzkoušejte i další horké nápoje s alkoholem i bez

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Moje vzpomínky na neděli

Barbora Gorecká Moje vzpomínky na neděli

Moje vzpomínky na neděli jsou už třetí kuchařkou oblíbené foodblogerky Báry Gorecké alias Máma peče doma. Nová kniha je provoněná domovem, napsaná s láskou a je plná vzpomínek na dětství, babičky i maminku a jejich báječnou kuchyni.

Na 352 stranách najdete 150 klasických českých a slovenských receptů rozdělených do 7 kapitol (chuťovky a pečivo, pomazánky, saláty, polévky a zavářky do nich, hlavní jídla a přílohy, sladké a Vánoce).

Vůně čerstvého chleba, chuť poctivé bramboračky, báječná svíčková, nadýchaná bábovka… To vše, a ještě mnohem víc najdete na stránkách nové knížky, která oslní nejen výběrem receptů, ale i překrásnými fotografiemi a ilustracemi.

Knihu lze koupit na mamapecedoma.com.


Přečtěte si také

Recepty