Suroviny
- palačinky kusy
- sýr 150 g
- hladká mouka 200 g
- sůl špetka špetka
- olej
Postup přípravy
Rajčatům ukrojíme vršek, dužinu vydlabeme a necháme okapat
Hlávky celeru očistíme a nastrouháme najemno, zakapeme citronovou šťávou, dobře promícháme a necháme odležet alespoň hodinku v lednici
Do majonézy přidáme dvě až tři polévkové lžíce sladké papriky, opepříme a zlehka osolíme
Po hodince vyndáme marinovaný celer z lednice, šťávu z něj jemně vymačkáme a přidáme do něj ochucenou majonézu a pořádně promícháme
Takto připravenou pomazánkou plníme rajčata
Dozdobíme je proužky nakrájené citronové kůry a petrželkou a můžeme servírovat
Ingredience: 500 ml mléka,4 vejce,200 g hladké mouky,špetka soli,olej na smažení,250 g listového špenátu,150 g slaniny,150 g eidamu,100 ml smetany (33 %),2 stroužky rozdrceného česneku,sůl,špetka Vegety
postup:Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet
Špenát spaříme
Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát
Odstavíme
Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí
Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty
Teplota: 160 °C Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minutČas vaření: 20 minutRecipe category: předkrm / smažen