Suroviny
- zelené chilli papričky, nejlépe jalapeňo 8 ks
Rajčatová salsa
- extra panenský olivový olej 30 ml
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- konzervovaná loupaná rajčata 400 g
- Petržel 15 g
- čerstvé oregáno 15 g
Náplň
- čerstvý kozí měkký sýr 125 g
- ricotta 50 g
- čerstvá máta 15 g
- mořská sůl
- čerstvá červená chilli paprička 1 ks
- čerstvě mletý černý pepř
- řecký bílý jogurt k podávání
Postup přípravy
- Nejprve si připravte rajčatovou salsu. V kastrolu na rozehřátém oleji osmažte cibulku a česnek, až změknou. Vlijte rajčata i s nálevem, vmíchejte nakrájenou petržel a oregano a nechte asi 10 minut povařit. Salsu nakonec propasírujte přes síto a dejte ji stranou.
- Na náplň v misce promíchejte kozí sýr, ricottu, mátu a chilli papričku. Podle chuti osolte a opepřete. Z papriček odkrojte vrchní část se stopkou a dejte ji stranou. Odstraňte semeníky a papričky naplňte sýrovou směsí. Přiklopte odkrojenými vršky a přichyťte je párátky.
- Gril rozpalte na 230–320 °C a papričky grilujte na tukem potřeném roštu asi 10 minut, až změknou. Pravidelně je obracejte. Podávejte je s rajčatovou salsou, případně s řeckým jogurtem.