Plněné papričky se sýrem a salsou
Zdroj: Marek Bartoš / Grilování
Plněné papričky se sýrem a salsou
Zdroj:
Marek Bartoš / Grilování
Moje hodnocení
14x
Až dogrilujete hlavní chod, je čas připravit si nějaké chuťovky k vínu či pivu. Plněné chilli papričky jsou jednoduché a všeobecně oblíbené. Jak by ne? Jsou zkrátka super!
4 porce
30 minut
Suroviny
zelené chilli papričky, nejlépe jalapeňo
8 ks
Rajčatová salsa
extra panenský olivový olej
30 ml
Cibule
1 ks
Česnek
1 stroužek
konzervovaná loupaná rajčata
400 g
Petržel
15 g
čerstvé oregáno
15 g
Náplň
čerstvý kozí měkký sýr
125 g
ricotta
50 g
čerstvá máta
15 g
mořská sůl
čerstvá červená chilli paprička
1 ks
čerstvě mletý černý pepř
řecký bílý jogurt k podávání
Postup přípravy
Nejprve si připravte rajčatovou salsu. V kastrolu na rozehřátém oleji osmažte cibulku a česnek, až změknou. Vlijte rajčata i s nálevem, vmíchejte nakrájenou petržel a oregano a nechte asi 10 minut povařit. Salsu nakonec propasírujte přes síto a dejte ji stranou.
Na náplň v misce promíchejte kozí sýr, ricottu, mátu a chilli papričku. Podle chuti osolte a opepřete. Z papriček odkrojte vrchní část se stopkou a dejte ji stranou. Odstraňte semeníky a papričky naplňte sýrovou směsí. Přiklopte odkrojenými vršky a přichyťte je párátky.
Gril rozpalte na 230–320 °C a papričky grilujte na tukem potřeném roštu asi 10 minut, až změknou. Pravidelně je obracejte. Podávejte je s rajčatovou salsou, případně s řeckým jogurtem.
Zdroj receptu
Zdeněk Pohlreich
Taková normální kuchařka
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.