Guacamole
- smetana 1 kus
Head
- čedar 100 g
Guacamole
- česnek 1 stroužek
Head
- vepřové maso 1 dávka
Postup přípravy
Troubu si rozehřejeme na 150°C. Na plech rozložíme jednotlivé nachos. Každý kousek poklademe kouskem masa, pokrájenou černou olivou a posypeme čedarem. Vložíme do trouby jen na dobu nutnou k roztavení sýra. Po vyjmutí z trouby dochutíme každý plněný nachos omáčkou guacamole, na kousky nakrájeným rajčetem a zakysanou smetanou.
2. Guacamole: V hmoždíři rozetřeme česnek se solí. Omyté, ale neoloupané avokádo podélně rozkrojte až k pecce. Kroutivým pohybem proti sobě byste měli obě půlky snadno oddělit. Lžičkou vyškrabejte dužinu. Dejte ji do hmoždíře spolu s limetkovou šťávou a zakápněte olivovým olejem. Vše rozetřeme do konzistence pasty. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a koriandr. Lžičkou lehce promícháme.