Suroviny
- vejce
- solamyl 3 lžíce
- olej 3 lžíce
- sladká paprika 1 lžička
- sůl 1 lžička
- pepř 0.5 lžička
- adžika 1 lžička
- kari koření trocha
- vepřové plátky 6-8 kus
- šunkový salám 200-250 g
- tvrdý sýr 250 g
- olej na smažení
- máslo trocha
- šlehačka necelá
- hrášek 3 lžíce
Postup přípravy
Na oleji opečeme plátky krkovičky
Přendáme je na pekáč a na každý dáme kousek másla
Zakryjeme alobalem a necháme dojít v troubě při nízké teplotě (hodinu)
Na výpeku orestujeme pokrájený šunkový salám a hrášek
Připravíme si nastrouhaný sýr, vajíčko, šlehačku a sůl
Když je maso měkké, na každý plátek dáme kopeček ze salámu a hrášku a na něj sýrovou omáčku
Potom prudce zapečeme v rozpálené troubě
Z předem uvařených studených brambor osmažíme jako přílohu domácí americké brambory
Hlavní chod
Plátek podle mamky, americké brambory
Ingredience:
- 1 vejce
- 3 lžíce Solamylu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička adžiky
- trocha kari
- 6–8 vepřových plátků z krkovičky (36 hodin naložených)
- 200–250 g šunkového salámu
- 250 g tvrdého sýru
- olej na smažení
- trocha másla
- šlehačka (necelá)
- 3 lžíce sterilovaného hrášku