Suroviny
- kalamáry 250 g
- cherry rajčata 250 g
- bazalka
- máta
- rozmarýn
- nepitella
- citronová kůra
- česnek 2 stroužky
- feferonky 1 ks
- olivový olej
- pepř
- penne 400 g
Postup přípravy
- Kalamáry očistěte, odstraňte kosti a nakrájejte na malé kousky.
- V pánvi na oleji orestujte česnek nakrájený na plátky, přihoďte kalamáry a nasekanou feferonku. Cherry rajčátka rozpulte a přidejte do pánve spolu s bylinkami – s lístky bazalky, máty a nepitelly (nepitella je druh bylinky, která svou chutí připomíná směs oregana, majoránky a máty). Dochuťte čerstvě mletým pepřem.
- Penne uvařte v osolené vodě do podoby “al dente” – na skus. Promíchejte se směsí v pánvi. Můžete podávat ozdobené čerstvými bylinkami.