Nejdřív uvařte těstoviny. Do velkého hrnce s vodou přisypejte lžíci soli a uvařte podle návodu al dente (cca 10–11 minut).
Mezitím co se těstoviny vaří, rozpusťte v pánvi 2 lžíce másla, přidejte česnek, tymián, 1/2 lžičky soli a chilli vločky.
Restujte asi minutu, poté zasypejte moukou a rozmíchejte v pastu. Pomalu vmíchejte mléko.
Přiveďte k varu a pomalu nechte probublávat, poté snižte plamen a vařte do zhoustnutí, asi 5 minut.
Přidejte namletý pepř a případně dochuťte. Jakmile bude omáčka dostatečně hustá, sundejte pánev z plamene, přisypejte parmazán a promíchejte.
Sceďte těstoviny, vraťte je do hrnce a zalijte připravenou omáčkou. Promíchejte, přidejte cherry rajčata, mozzarellu a bazalku. Opět promíchejte a podávejte.