Suroviny
- králík (naporcovaný) 1 ks
- česnek 2 palice
- špek 120 g
- vepřový bůček 600 g
- hladká mouka
- cibule 2 ks
- kmín 1 lžička
- kuřecí vývar 250 ml
- tymián (čerstvý) několik snítek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Několik stroužků česneku a asi polovinu špeku nakrájejte. Do masa udělejte špičkou nože ostré zářezy a vsuňte do nich kousky česneku a špeku. Totéž můžete udělat i s bůčkem. Obě masa můžete také jen potřít prolisovaným česnekem. Králíka osolte, opepřete a lehce ho otiskněte v mouce, bůček stačí jen osolit a opepřit.
- Zbylý špek nakrájejte na kostičky a nechte je vyškvařit. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, zbylý česnek, kmín a všechno maso a zprudka ho opečte ze všech stran.
- Podlijte částí vývaru, přidejte tymián a zakryté pečte v troubě předehřáté na 160 °C. Často přelévejte vypečenou šťávou, případně dolévejte vývar. Pečte asi 45 minut až 1 hodinu, až bude maso měkké.
- Podávejte nejlépe s nastavovanou kaší nebo také s bramborovými noky a dušeným špenátem.
Vyzkoušejte také králičí roládu podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem
Kompletní recept najdete ZDE: Králičí roláda