Postup přípravy
1
Troubu na bochánky si předehřejeme na 200°C
Do mísy prosajeme polohrubou mouku, přidáme kypřicí prášek a rozpuštěné máslo, cukr, kakao, vejce a mléko
Mixérem vyšleháme do hladka
Do těsta vmícháme většinu čokolády, kterou jsme nasekali na malé kousky
Tímto těstem plníme košíčky do tří čtvrtin a zbytkem čokolády posypeme povrch
Košíčky vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut
Po dvaceti minutách špejlí zkusíme, zdali je upečeno a pokud se těsto nelepí, jsou bochánky hotové
2
Na frappé si do nádoby od ponorného mixéru dáme 2 lžíce kávy a cukru (na porci), dolejeme asi centimetr vody a ponorným mixérem vyšleháme do hladké pěny
Do vyšších sklenic dáme několik kostek ledu, přilejeme pěnu a dolejeme do plné sklenice mlékem
Podáváme s brčkem