Suroviny
Postup přípravy
1
Vykostěná stehna opepříme a osolíme
Sklenici zelí propláchneme pod studenou vodou a přimícháme do ní půl sklenice nepropláchnutého zelí
Takto připraveným zelím vyložíme dno pekáče
Posypeme ho větším množstvím nakrájené cibule, poklademe anglickou slaninou a přidáme kuřecí maso
Na maso dáme další vrstvu cibule a na ni opět anglickou slaninu
Vše zasypeme opět kombinovaným kysaným zelím
Lehce pokmínujeme a zalijeme jednou šlehačkou a troškou oleje
S olejem opatrně, šlehačka je sama dost mastná! Na závěr vše posypeme sladkou červenou paprikou, přikryjeme pokličkou či alobalem a dáme zapéct do trouby na 250 stupňů
Pečeme asi hodinu a půl
Postupně doléváme druhou smetanou, aby jídlo nebylo suché
2
Mléko na knedlíky ohřejeme, aby bylo teplé – ne horké
Asi 100 ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr
Na teplém místě necháme kvásek vzejít
Rohlíky nakrájíme na kostičky
Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky
Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mléko a vzešlý kvásek
Důkladně vypracujeme těsto
Pokud by bylo příliš tuhé, přidáme vlažné mléko
Nakonec zapracujeme kostičky
Těsto na houskové knedlíky poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu
Pak těsto rozdělíme na 3 - 4 stejné kusy, znovu prohněteme a vytvarujeme knedlíky
Válce necháme kynout ještě asi 15 minut a vaříme je 20 minut
Po deseti minutách knedlíky otočíme