Suroviny
- parmice (nebo větší sardinky) 4 ks
 - pomeranč 2 ks
 - bobkový list 4 ks
 - olivový olej
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na teplotu 200 ºC. Vykuchané ryby očistěte, zbavte šupin a naplňte několika plátky pomeranče a bobkovým listem. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete olivovým olejem.
 - Plech vložte do trouby a ryby pečte asi 6 minut po každé straně (podle velikosti).
 - Ryby před podáváním pokapejte zbylou pomerančovou šťávou, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem a podávejte s opečeným pita chlebem nebo bagetou.
 - PRIMA TIP: Stejně můžete naplnit i jiné rybky a ogrilovat je na dřevěném uhlí. Jen by měly být velké do 30 cm, aby se za pár minut dobře propekly.