3
- steaky flap-hanger 1 dávka
- škrobová moučka 1 dávka
Head
- grep 1 dávka
Postup přípravy
1
Pevnější ovoce si nakrájíme na jednotlivé porce, například banán, jablko, ananas, kiwi a obalíme je v těstíčku z tempury, kterou si vymícháme s vodou
Za třesení rukou ponoříme do horkého oleje a tímto pohybem vytvoříme „ježatou“ strukturu křupavé krusty
2
Smícháme kokosové mléko s hořkou čokoládou a mícháme na mírném ohni do úplného rozpuštění3
Odšťavíme si grep, pomeranč, citron a limetu, vzniklou šťávu dolijeme stejným množstvím sladkého vína mirin, přivedeme k varu a zahustíme řasou agar
3
Po opečení steaků Flap-Hanger výpeky na pánvi zalijeme vývarem a červeným vínem
Po dostatečném vyvaření vína odstavíme, přidáme kus másla, opepříme, osolíme, možno přisladit medem
Pro požadované zhoustnutí omáčky použijte rozmíchanou škrobovou moučku v troše vody
Kdo má rád ostřejší, použijte třeba cayenský pepř
4
Jako příloha byly zvoleny baby brambůrky, které se po povaření do poloměkka ještě opečou v troubě
Před pečením je rozpůlíme, osolíme, promícháme s pokrájeným čerstvým rozmarýnem (možno i tymián, dobromysl či provensálské či jiné aromatické koření)
5
Oblohu lze doplnit na olivovém oleji lehce orestovanými fazolovými lusky, např
s trochou nadrobno nakrájeného česneku, sůl, pepř
Nebo hromádkou na másle orestované kukuřice (lze běžně použít zmraženou) apod
Teplota: 160, 170 a 100°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro zkušené/ pro profesionályNárodní kuchyně: mezinárodníDoba přípravy: 1-30 minut / 30-60 minut/ 1-2 hodiny/ 2-3 hodiny/ více, než 3 hodinyČas vaření: Maso 6 minut po obou stranách, demi glacé 6 hodinRecipe category: hl
chod/ příloha/ restování/ opékání/ vaření/ pečení