Těsto
- pohanka (pukance) 150 g
- ovesné vločky 200 g
- mandle (rozmixované) 50 g
- datle (namočené a rozmixované) 100 g
- voda (+ lněné vajíčko)
Krém
- kešu (namočené) 1 hrnek
- datle (namočené) 150 g
- kokosové mléko
- Kokosový olej (kokosový olej) 1 lžíce
- máslo (kakaové máslo) 50 g
- kakaový prášek 5 lžic
- citron
- ovoce (na ozdobu)
Patří ovesné vločky mezi stálice vaší kuchyně? Tady je další várka receptů, co s nimi můžete podniknout:
Článek
16 nejlepších receptů z ovesných vloček
Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny. Vločky mají...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience na těsto, měla by vzniknout lepkavá hmota, kterou následně vtlačte do formy na muffiny tak, aby uvnitř zůstal volný prostor na krém.
- Pečte prvních 15 minut při 200 stupních, poté snižte na 180 stupňů a pečte dalších 20 minut nebo podle barvy, dokud nejsou košíčky krásně zlaté a křupavé. Poté vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout.
- Smíchejte mletá lněná semínka s vodou a nechte 20 minut odstát = lněné vajíčko.
- Na krém nejdříve rozmixujte namočené kešu a datle a postupně přidávejte zbytek ingrediencí (kokosové mléko přidávejte po lžičkách dle konzistence a citron dle chuti).
- Hotovým krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte ovocem a nechte odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny.