Suroviny
- Olivový olej 4 lžíce
- kuřecí paličky 8 ks
- Cibule 3 ks
- Česnek 6 stroužků
- batáty 800 g
- Sůl
- čerstvě mletý pepř
- bílé vino 200 ml
- červená chilli paprička 1 ks
- Ananas 2 plátky
- Med 2 lžíce
- jarní cibulky 3 ks
- hladkolistá petržel nebo čerstvý koriandr
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Troubu rozpalte na 180 °C. Na velký plech s vyšším okrajem dejte kuřecí paličky, cibuli, neoloupané stroužky česneku a oloupané batáty, překrájené podélně na klínky. Vše osolte, opepřete, zakápněte olejem a troškou vína a promíchněte tak, aby bylo všechno obalené všemi příchutěmi.
- Dejte do trouby (pokud pečete v horkovzdušné, což doporučuji, pak stačí 160 °C). Nechte vše péct nerušeně bez otevírání trouby, pouze po dvaceti minutách přidejte ananas a chilli papričku, případně otočte, je-li třeba.
- Po dalších 20 minutách promíchejte med, zbylé víno, zachycenou šťávu z ananasu a jarní cibulku s vypečenou šťávou a přelijte jí stehýnka i batáty.
- Zvyšte teplotu v troubě o 30 °C a pečte ještě asi 10 minut, aby se utvořila zlatavá kůrčička a měkké batáty lehce zkaramelizovaly.
- Porce paliček s batáty šťávou a ananasem posypte lístky koriandru či petrželky a podávejte.