Suroviny
- cukr krupice 200 g
- vejce (žloutky a bílky zvlášť) 4 ks
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- hladká mouka 60 g
- lískové ořechy (mleté) 60 g
- kakao (kvalitní) 40 g
- máslo 200 g
- hořká čokoláda (velmi kvalitní) 200 g
Postup přípravy
- Cukr vyšlehejte se žloutky a vanilkovým extraktem do pěny, bílky na tuhý sníh.
- Mouku, ořechy, prášek, kakao a rozpuštěné vychladlé máslo vmíchejte do žloutkové pěny, a nakonec opatrně do této hmoty zapracujte sníh. Na závěr vmíchejte nahrubo nasekanou čokoládu.
- Pečte asi 40 až 45 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Těsto by mělo uvnitř zůstat vláčné, šťavnaté a trochu lepivé.