Novinky na trhu: máslové sušenky, bio olivové oleje a žvýkačky pro dobrou věc

Další trojice novinek, která nám vyloženě padla do oka! Dozvíte se, v jakých příchutích jsou k mání nové máslové sušenky od známé čokoládové manufaktury, kde sehnat kvalitní oleje přímo ze Španělska a s čím tentokrát přišla známá značka charitativních žvýkaček.

Ajala a její nové sušenky

Čokoládová manufaktura Ajala už není jen čokoládovnou, ale umí i péct! Patří jí totiž nově Jeřábkova pekárna a z ní odteď bude proudit sladké pečivo, které má jednoho společného jmenovatele. Obsahuje suroviny, které Ajala používá do svých čokolád – tedy čokoládu a kakaové nibsy z výběrových kakaových bobů a místo cukru panelu. První jsou na řadě opravdu máslové sušenky Ajalky. A další lákadla budou velmi rychle následovat.

Na výběr je ze šesti příchutí, všechny obsahují kakaové nibsy a jsou slazené místo cukru panelou (sušenou třtinovou šťávou):

  • Originál je jen jeden
  • Rande s pomerančem
  • Brusinková pusinka
  • Zázvorový polibek
  • Lískový oříšek a čokoláda
  • V perníkové chaloupce

Chuť čokolády díky kakaovým nibsům obsahují všechny Ajalky – i ty, kde jste ji nenašli v názvu. Takže jde jen o to, zda vyberete ty, kde bude chuť maximálně čokoládová, nebo vyzkoušíte, jak ladí s ovocem nebo kořením. Hodí se jako mls pro sebe, pro posezení s přáteli nebo ke kávě. Díky svému složení jsou ideální i jako zdroj energie na túrách nebo při sportovních výletech, protože snesou i extrémní teploty bez ztráty květinky.

Bio olivové oleje z rodinné farmy

Tyto luxusní olivové oleje v nádherném balení jsou vyráběné dle nejpřísnějších standardů ekologického zemědělství. Farma Nobleza del Sur je řadí mezi své top produkty nejen jejich zpracováním, ale také elegantním a jedinečným obalem. Perfektní dárek pro labužníky a milovníky dokonalých a neotřelých věcí i opravdových příběhů, které tyto lahvičky skrývají. U řady Eco jsou motivem motýli a včely, které jsou důležitou, ale křehkou součástí místního ekosystému. Farma Nobleza del Sur sbírá neustále prestižní ocenění a medaile ve světových soutěžích. Své olivové háje opečovává v severní části španělské Andalusie a to již od roku 1640. Vyzkoušejte, tady rozhodně nesáhnete vedle.

Nobleza del Sur Eco Day

Etiketě vévodí včela, která opyluje olivové květy. Extra panenský olivový olej pochází z říjnové sklizně, kdy sklízejí pouze farmáři, kteří cílí se svými produkty jen na světovou špičku. Olivy jsou správně zralé a obsahují nejvyšší podíl zdraví prospěšných látek, antioxidantů a vitamínů. Olej je vyrobený z odrůdy Picual, která patří ve Španělsku mezi nejoblíbenější díky svému širokému využití v kuchyni – perfektně doladí zeleninové saláty, grilovanou zeleninu, lososa, tuňáka, makrelu, bílé i červené maso, pizzu, rizota, krémové polévky, tvrdé sýry a omáčky.

Nobleza del Sur Eco Night

Etiketě vévodí noční motýl, který poletuje v olivovém háji a opyluje květy olivovníků. Olej opět pochází z říjnové sklizně, kdy jsou olivy správně zralé a obsahují nejvyšší podíl zdraví prospěšných látek, antioxidantů a minerálů. Olej je vyrobený z kupáže odrůd Arbequina, Picual a Frantoino. Díky této kombinaci je chuť jemná, lehce nasládlá s převažujícími ovocnými a bylinkovými tóny a bylinkovým aroma. U Eco Night je potlačená hořkost na rozdíl od jeho sourozence Eco Day. Skvěle doprovodí listové zeleninové saláty, grilovanou zeleninu, bílé rybí maso, krevety, mořské plody, studené polévky, jemné sýry nebo kvalitní pečivo. Ve Španělsku je velmi populární i na dochucení ovocných salátů.

Dobré žvejky, které pomáhají

Pomáhejte pomáhat i v době koronaviru! Nové obrázkové žvýkačky Charity Gums vás pobaví a potěší v této těžké době a navíc přinesou dobrý pocit. V každém balení je deset žvýkaček bez cukru a aspartamu s peprmintovou příchutí. Dobré jsou nejen chuťově, ale i v dalším významu: koupí každé krabičky přispějete částkou 2,50 Kč vybraným neziskovým organizacím.

Součástí projektu je zároveň i podpora nadaných umělců. Často se jedná o mladé ilustrátory a grafiky, kteří si sami určují, co na obrázku bude. Kromě odměny získávají možnost rozšířit svou tvorbu na téměř dvě stě prodejních míst po celé ČR, jako jsou kavárny, knihkupectví nebo obchody se zdravou výživou. Každý umělec má na krabičce svůj medailonek, a tak se zákazník lehce dozví, kdo je autorem motivu.

Nové ilustrace podzim/zima

I letos mají několik podzimních a zimních motivů. Pro milovníky lišek krásný motiv od Ivany Lévkové nejen jako žvýkačky, ale i jako bloky. Totéž platí pro motiv od Olgy Yakubovskay, Parťáci. A s blížícími se vánočními svátky můžete své blízké odbarovat žvýkačkami s motivem vánoční velryby od Krasopisky/Hany Baštinské, medvědů od Natálie Peterkové nebo jezevce od Markéty Šmalcové.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty