Suroviny
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme sníh, přidáme dvě lžíce kakaa, jeden žloutek a pomalu zamícháme do směsi. Na plech dáme pečicí papír, mašlovačkou ho ještě potřeme olejem a hmotu dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C asi na 10 až 15 minut. Pak piškot vyjmeme, sundáme z plechu a necháme vychladit. Banány rozmixujeme a natřeme na piškot. Ušlehanou šlehačkou pokryjeme vrstvu banánů a vše srolujeme do rolády. Ozdobíme ovocem.Teplota: 170 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minutČas vaření: 30 minutRecipe category: moučník / pečení / chlazeníDezertNebe v puse
postup:
Z bílků a cukru ušleháme sníh, přidáme dvě lžíce kakaa, jeden žloutek a pomalu zamícháme do směsi. Na plech dáme pečicí papír, mašlovačkou ho ještě potřeme olejem a hmotu dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C asi na 10 až 15 minut. Pak piškot vyjmeme, sundáme z plechu a necháme vychladit. Banány rozmixujeme a natřeme na piškot. Ušlehanou šlehačkou pokryjeme vrstvu banánů a vše srolujeme do rolády. Ozdobíme ovocem.
Dezert
Nebe v puse
První piškotová roláda obsahuje šlehačku a banány.
Ingredience:
6 vajec,
100 g moučkového cukru,
3 banány,
200 ml smetany na šlehání,
2 lžíce kakaa,
ovoce na ozdobu,
olej.