Suroviny
- žampion 12 kusů
- škvarky 200 g
- cibule 2 kusy
- česnek 2 kusy
- citron 1 kus
- olivový olej 40 ml
- strouhanka 2 lžíce
- máslo 50 g
- koření nové 2 špetky
- petržel 6 kusy
- tymián 3 kusy
- pepř 1 dávka
Postup přípravy
Příprava:
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem. Houby očistíme a odkrojíme nohy od hlav. Nohy jemně pokrájíme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a hlavičky hub povaříme 5 minut. Scedíme je a rozložíme na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru.
Oloupáme česnek a cibuli, nakrájíme je a v rendlíku na másle podusíme 5 minut. Občas promícháme. Když je směs dozlatova opečená, přidáme smetanu a trošku mletého nového koření. Promícháme.
Nádivkou naplníme hlavičky žampionů a posypeme je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropíme olivovým olejem a vložíme do trouby na 20 až 25 minut.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem. Houby očistíme a odkrojíme nohy od hlav. Nohy jemně pokrájíme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a hlavičky hub povaříme 5 minut. Scedíme je a rozložíme na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru. Škvarky nakrájíme.
Oloupáme česnek a cibuli, nakrájíme je a v rendlíku na másle podusíme 5 minut. Občas promícháme. Když je směs dozlatova opečená, přidáme smetanu a trošku mletého nového koření. Promícháme.
Nádivkou naplníme hlavičky žampionů a posypeme je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropíme olivovým olejem a vložíme do trouby na 20 až 25 minut.