Houstičky
- voda 120 ml
- sezamová semínka 1 dávka
- parmezán 1 dávka
- vejce 1 dávka
Postup přípravy
1.Polévka: V hrnci si na másle zpěníme cibulku, přidáme kus mraženého špenátu (nemusí být, pokud máme opravdu hodně čerstvého), až povolí, přidáme omytý baby špenát. Povaříme, přidáme prolisovaný česnek a zalejeme vývarem. Vaříme asi deset minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Podle potřeby přilijeme smetanu, aby byla polévka krémová, a když bude potřeba, ještě dochutíme.
2. Houstičky: Všechny ingredience na těsto smícháme a propracujeme hladké těsto, které dáme kynout do tepla. Až vykyne, znovu propracujeme a rozdělíme na pět stejně velkých částí, z nichž každou rozdělíme na další tři – vytvoříme válečky a pleteme houstičky. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme, vložíme na pečicí papír a pečeme cca 15 minut při 180 stupních dozlatova. Horké potíráme rozpuštěným máslem.