Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem

4 porce
do 30 minut
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem Autor: KitchenStory.cz
Stačí minimum ingrediencí a za chvíli vykouzlíte překvapivě lahodnou polévku, která vás v tomto pošmourném počasí zaručeně povzbudí :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na troše másla orestujte najemno nakrájenou šalotku a nastrouhaný kousek zázvoru. Nechte šalotku zpěnit a přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev. Ideální je dělat všechno ve větším hrnci, aby se mrkev pěkně jemně opekla. Pokud ne, nic se neděje. Všechno zalijte zeleninovým vývarem a nechte pozvolna vařit, přibližně 20 minut, dokud mrkev nezměkne.
  2. Čím déle budete mrkev vařit, tím bude ztrácet svou barvu. Mrkev nemusí být úplně měkká, stačí, aby byla tak akorát, stejně ji pak proženete pod noži mixéru. Všechno rozmixujte a pokud budete chtít docílit ideálního stavu polévky, nakonec ji ještě přes sítko přepasírujte. Zbavíte se tak větších kousků, které v polévce mít nechcete.
  3. Hrnec dejte zpátky na plotnu a polévku dochuťte. Sůl, pepř, šťáva z jednoho pomeranče a kůra alespoň z jedné jeho poloviny. Při ochucování se řiďte hlavně vlastní chutí a pocity, tohle záleží na každém zvlášť. Pokud máte pocit, že je polévka málo řízná, přidejte ještě zázvor. Ideální je, aby žádná z těch chutí nijak nedominovala a vše krásně ladilo.
  4. Nakonec můžete přidat trošku smetany, která polévku zjemní.
Reklama

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem Foto:

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem                                                         Foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama